Despre feminizarea bărbatului și masculinizarea femeii

Salutare tuturor,


Se discută din ce în ce mai mult în ultima vreme despre acest subiect și voiam să împărtășesc cu voi perspectiva mea. Vreau să vă spun de la început că îmi asum cele ce urmează să scriu, deși poate unii dintre voi o să mă blameze, iar alții să mă aclame. Nu dețin adevărul absolut, ci un bun simt, zic eu și nu numai, foarte bine dezvoltat.


În ultimii ani, mișcarea feministă a făcut ca societatea să accepte din ce în ce mai mult ca femeile să aibă aceleași drepturi ca și bărbații. Este perfect normal dacă privim asta din perspectiva respectului și al bunului simț.

Problema este că mulți au înțeles total greșit situația. Aici vorbesc de bărbați, dar mai ales de către femei.


Ca să fie clar încă de la început, o relație este întotdeuna întreținută de femeie. Repet. FEMEIA ESTE CEA CARE ÎNTRETINE O RELAȚIE. Adică o face să funcționeze sănătos. Poate mulți bărbați o să zică…CE??? Eu o întrețin, pentru că sunt bărbatul în casă, că sunt mai puternic, că aduc bani și așa mai departe…Cei care înțeleg asta, nu au înțeles de fapt nimic și poate e momentul să vă opriți din citit și să faceți altceva, pentru că nu are rost să mergeți mai departe.


Poate par mai dur, dar am ajuns la concluzia că este necesară o astfel de atitudine, care, deși nu pare, vine cu iubire în spate.

Dar problema și mai mare este că femeile au înțeles că prin egalitate de fapt le transfera bărbaților ceea ce ele nu mai vor să facă. Au înțeles că nu trebuie să mai fie feminine, să nu mai aibă grijă de ele, să nu se mai respecte, pentru că nu contează, iar bărbatul trebuie să le accepte așa pentru că suntem EGALI.


O femeie trebuie să facă tot ce ține de ea să emane feminitate, frumusețe, prin toți porii. Feminitatea nu este doar despre hainie scumpe sau poșete de firmă. Feminitatea este un mod de viață, o atitudine. La fel cum un bărbat nu trebuie să fie sexy prin aspect, ci în primul rând prin atitudinea sa. Masculinitatea este de asemenea un mod de viață și vine din interior, oglindindu-se în exterior.


Bărbații de azi s-au feminizat și acest lucru este în totalitate din vina femeilor – mamele bărbaților și al partenerelor de viață.

Toate femeile își doresc un bărbat masculin, puternic, care să le ofere siguranță și nu numai, își doresc bărbatul ideal. Când îl găsesc, ce fac? Îl trimit să plimbe cățelușul Chihuahua pe care acesta nu și l-a dorit niciodată, dar l-a aceptat ca să nu se supere iubita. TU ca femeie dacă își dorești cățelul, nu este nicio problemă, însă plimbă-l tu, nu-l pune pe el în situația de a lasă masculinul la o parte pentru a-ți face ție pe plac. Dacă într-adevar vrei să îi cultivi masculinitatea, dacă vrei să fie acel barbat, nu-l transforma TU într-o femeie. Iar acesta este doar un exemplu din multele de acest gen.


Unele femei habar nu au câtă forță au asupra bărbaților. Dacă ar folosi-o cu cap, respect, înțelegere, inteligență (și aici nu vorbesc de cele care știu acest lucru, dar manipulează pentru propriul lor beneficiu) pentru a-l susține pe bărbatul de lângă ea, ar avea tot ce-și doresc în relația lor. Cu siguranță că și bărbatul trebuie să fie unul cu ceva în cap și să fie pe propriul sau drum de evoluție și dezvoltare.


În acest material, după cum vedeți, mă adresez în primul rând femeilor.


Dar hai să scurtez povestea. Iată cele mai importante reguli pe care cred eu că o femeie trebuie să le aplice în relația cu bărbatul pe care și-l dorește:

  1. Să aibă grijă de ea – indiferent că este singură, într-o relație sau măritată, indiferent că are grija de copii sau nu, indiferent că este obosită, o doare capul sau nu, indiferent că este vară sau iarnă, indiferent că este casnică sau muncește, femeia ÎNTOTDEAUNA trebuie să aiba grijă de ea. Adică să fie curată, să aibă manichiura și pedichiura făcute, să fie epilată, să miroasă bine, să fie sexy etc. Să fie cum era când l-a întâlnit prima oară pe bărbatul de lângă ea. Când nu face asta, să nu-și pună întrebarea de ce bărbatul se uită la altcineva care este cum te-a cunoscut pe tine la început.
  2. Să emane feminitate. Cum spuneam mai devreme, feminitatea este o stare dată de maniere, inteligență, respect față de sine și de ceilalți, bun simț etc.
  3. Să aibă grijă de aspectul său fizic – adică să facă mișcare, să mănânce sănătos și să mediteze (sau orice formă de a se conecta la esența sa). Nu te aștepta ca bărbatul să accepte lipsa ta de respect față de tine. Dacă tu nu te respecți, de ce ar trebui ca el să o facă?
  4. Sa fie pe drumul evoluției personale, adică să citească, să fie interesată de cursuri, traininguri, de informații ce să o ajute să creascț mental, emoțional și spiritual.
  5. Să își susțină bărbatul necondiționat pe drumul său. Să-i fie sprijin și să fie alături de el în tot ce face. Să nu-l critice, ci să-i fie oglindă și să fie acolo dacă acesta are nevoie de ea.
  6. Să fie sexy și să știe cum să-și iubească și satisfacă partenerul de viață. Nu ne naștem învățați, iar arta de a iubi pe cineva fizic se învață. Să fie dispusă să înțelegă cum fucționează corpul său și al partenerului și să facă tot ce ține de ea ca să susțină o relație fizică foarte frumoasă.
  7. Să nu știrbească masculinitatea bărbatului de lângă ea prin activități specifice femeii. Da, cu siguranță că mulți o să zică acum că și bărbatul ar trebui să face ceva în casă. Da, rolul său este să asigure familiei veniturile. Daca bărbatul vine acasă și are timp să se uite la televizor cu picioarele pe masă în timp ce femeia spală vase, atunci bărbatul nu și-a făcut treaba. Rolul său este să creeze, să dezvolte, iar dacă are timp de televizor, atunci să mergă la un al doilea job. Dacă însă el ar avea susținerea femeii și ar face ceea ce un bărbat ar trebui să facă, atunci ar putea să ofere femeii timpul pentru a avea grijă de ea și a nu fi nevoită să facă toate acele lucruri domestice. Poți avea o bonă să aiba grijă de copil sau o persoană care să calce, spele sau facă curățenie.

Poate ce am scris mai sus o să placă sau poate nu, poate o să te regăsești sau nu, poate o să te revolte sau nu, important este să faci doi pași în spate și să fii brutal de onest/a cu tine. TU știi că undeva în interiorul tău toate astea au un sens. Că viața ta acum arată diferit sau nu, vezi cum ar putea să fie valabile și pentru tine, și fă ceva concret în direcția lor.


Eu te invit să nu judeci, ci să vezi unde poți începe să faci ceva concret pentru a schimba relația ta. Poate e momentul să începi de la tine. Să te trezești și să înțelegi că viața ta arată exact așa pentru ca este rezultatul deciziilor pe care TU le-ai luat. Fie ca îți place sa nu, acesta este adevărul.


Te îmbrățișez!
Alex


**********************************************
Evenimente în comunitatea noastră


***COACHING 1 la 1 cu ALEX

Am deschis înscrierile pentru sedințele 1 la 1 de coaching. În acest moment sunt 5 locuri disponibile pentru următoarea perioadă. 
Dacă simți că ești gata să lucrezi concret cu tine pentru a-ți Restarta Viața, a te vindeca, a schimba ceva în relație, profesional sau în relația ta cu tine, atunci te invit la o ȘEDINȚĂ GRATUITĂ în care să vorbim despre intențiile tale și cum te pot ghida. Ședințele se pot face și ONLINE.

Pentru înscriere la acestă ședință GRATUITĂ trimite-mi un mesaj cu intenția ta la email: m.alexandru@yahoo.com sau pe Whatsapp la numarul 0766448944.